ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ НЕБЕСНОЇ СОТНІ


            19 лютого 2016 року студенти педагогічного училища спільно з курсантами морехідного училища ім. О.І. Маринеска  відзначили історичну годину пам’яті, присвячену Героям Небесної Сотні та Революції Гідності. 

На заході відбувся екскурс в історію України від часів проголошення незалежності (1991 рік) до сьогодення. Тернистий шлях нашої держави до самостійності завжди був не простий, але вперше, з часів виходу України із складу Радянського Союзу, на нашій землі пролилася кров.
          20 лютого - це чорна сторінка в історії нашої країни. Люди, які загинули на Майдані за європейське майбутнє, завжди залишаться у наших серцях. Студенти ще раз віртуально побували на Майдані, пережили біль від втрати побратимів.

Особливо зворушливою була пісня "Шлях додому", присвячена Героям Небесної Сотні, яку виконували Шляхта Вероніка разом із сестрою Катериною під слайди, загиблих на Майдані. Вражаючим для студентів стало також коротке відео про події на головній площі країни з грудня 2013 року по лютий місяць 2014 року.

Не залишилися поза увагою і ті, хто зараз боронить нашу землю. Під пісню «Повертайся живим», яку співала Небога Анастасія, демонструвалися слайди рідних та близьких наших студентів, які знаходяться в зоні АТО. У залі також був присутній учасник антитерористичної операції – курсант морехідного училища ім. О.І. Маринеска – Мариновський Леонід. Зал подякував йому за відважність гучними оплесками.

Надію на мирне майбутнє продемонстрували у своєму танку «Мир без війни»  студентки Кондрашова Катерина та Родіна Дар’я.

Незабутнім було враження від пісні «Татові слова» у виконанні Кириленко Ганни. Особливою родзинкою заходу стали діти, які для всіх присутніх  асоціювалася з початком  світлого і гарного майбутнього нашої України.

Протягом заходу на очах у глядачів бриніли сльози, а в душі у кожного залишилося переконання про те, що тільки від їхнього вибору залежить майбутнє нашої України.

         Миру Вам, добра і любові!