ПОДОРОЖ НА КІНБУРНСЬКУ КОСУ

Ось і закінчився навчальний рік, і, за сформованою доброю традицією профспілка і керівництво училища організували для співробітників тур вихідного дня - подорож на північно-захід Кінбурнського півострова - на вістря Кінбурнської коси, яку в народі називають «Мальдиви по  - українськи», де блакитна вода, чистий пісок і 22 кілометри безлюдного пляжу. У цьому місці море і лиман поділяють лічені метри і можна спостерігати, як єднаються прісні води лиману з морськими хвилями.

   З Одеси виїхали рано - вранці  автобусом до старовинного міста Очаків, потім йшли на катері. Причалили до старенького  причалу, від якого вглиб півострова вела піщана навіть не дорога, а колія, по якій можна проїхати тільки на всюдиході або пройти пішки, що ми і зробили. За два кілометри  була туристична база, де на нас чекали відпочинок і  смачний обід. Дорога зовсім  не втомила, всі прислухалися до співу птахів, милувалися цвітінням різнотрав'я, фотографувалися.  Після ситного обіду в  їдальні зразка вісімдесятих років, продовжили подорож на переобладнаній під перевезення пасажирів вантажівці «Урал». Привал провели на піщаному безлюдному березі моря, купалися в найчистішій теплій воді, загорали, милувалися  дельфінами, які припливли майже до самого берега. День видався сонячним і тихим.

   Приголомшлива природа і багата історія цього місця вразила всіх. Кінбурнська коса зберегла свою первозданну природу. Тутешні місця зберігають багато таємниць древніх цивілізацій, що населяли півострів. Унікальність коси в тому, що з одного боку вона омивається прісними водами Дніпра, з іншого - солоними водами Чорного моря. Кінбурнську косу називають «аптекою під відкритим небом». На просторих луках росте величезна кількість цілющих трав. Одним з місцевих чудес природи вважається Волижин ліс, в якому ростуть білі гриби, а серед багаторічних сосен, за словами місцевих жителів, знайшли собі притулок зграї справжніх вовків.

   День пройшов насичено та непомітно і, на жаль, настав час прощатися з гостинною Кінбурнської косою. За нами прийшов катер.

   До наступної зустрічі, незабутня краса! Ми обов'язково сюди приїдемо ще, але тепер вже з ночівлею!

   Дякуюємо організаторам за наданий відпочинок і отримане задоволення від побаченого та пережитого!