ІСТОРИЧНА ПАНОРАМА ДЛЯ КУРСАНТІВ-МОРЯКІВ

23 жовтня в центральній міській бібліотеці ім. Франка в рамках програми з патріотичного виховання молоді пройшла історична панорама «Подвиг на віки». Курсанти Одеського морехідного училища ім. Маринеска познайомилися з героїчною обороною міста Одеси, якій в цьому році виповнилося 77 років.

Завідуюча сектором менеджменту та маркетингу Ірина Серебреннікова розповіла молодим людям про подвиг захисників міста, які знаходячись в повному сухопутному оточенні, ціною власного життя і відданості рідному місту стримували великі сили загарбників. Зацікавлено слухала молодь про життя в обложеному місті, як її мешканці не шкодували ні життя, ані сил, допомагаючи фронту. Майбутні морські офіцери дізналися про знакові для оборони Одеси події: бій під станцією Карпово, подвиг 240 шахтарів з Донбасу, ліквідацію 412 батареї і ще багато цікавих і героїчних епізодів 73-х денної оборони. Найбільш емоційно насиченою  була розповідь про першу  наступальну операцію з початку війни – Георгієвський десант. Документальна хроніка супроводжувала виступ ведучої. Патріотичний настрій складали і пісні воєнних років у виконанні Леоніда Утьосова.

Ведучи розмову про оборону Одеси, не можна облишити тему окупації і подвига партизан – підпільників Яші Гордієнка та Молодцова-Бадаєва. Про цей трагічний відрізок часу розповіла курсантам методист Наталя Бутт, коментуючи унікальні фотографії, зроблені німецьким фотографом влітку 1942 року.

Заключним акордом зустрічі стала музична композиція «Маки», слова до якої написав учасник оборони Одеси Григорій Поженян. Сумні та хвилюючи рядки дісталися до самих сердець юнаків. Доки звучала пісня, на екрані пливли фотографії героїв-захисників Одеси, чиї імена носять вулиці та провулки приморського міста.

Оплески та слова подяки стали найкращою нагородою для ведучих заходу.

.