УЧАСТЬ МОРЕХІДНОГО УЧИЛИЩА В МІЖНАРОДНИХ ВИСТАВКАХ - 2017

Морехідне училище ім. О.І. Маринеска Національного університету «Одеська морська академія» взяло участь у двох міжнародних виставках, присвячених вищій освіті в Україні та за кордоном і у V Міжнародному морському форумі з освіти, практичної підготовки та працевлаштування моряків, який проходив у виставковому центрі на Морському вокзалі міста Одеса.

24, 25 березня 2017 року, у Львівському палаці мистецтв пройшла V Ювілейна міжнародна виставка «Вища освіта — 2017». Це унікальна спеціалізована виставка українських та закордонних вищих навчальних закладів на теренах Західної України.

«Інвестиції в знання приносять найбільшу віддачу» - саме цим висловом Бенджаміна Франкліна привітала учасників керівник виставки Наталія Тимків і побажала учасникам та відвідувачам знайти саме ті знання, які би принесли найбільшу віддачу у майбутньому.

З 6 по 8 квітня в місті Києві пройшла ХХХІ Міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра -2017» в Українському домі. Головний організатор -  Товариство «Знання» України.

Виставка презентувала кращий досвід лідерів професійної освіти, нових освітніх технологій, засобів і форм навчання, нових навчальних курсів і новітніх професій.

За результатами виставки училище нагороджено ГРАН-ПРІ у номінації “Кращій дизайн виставкового стенду та реклами досягнень навчального закладу”. 

20 і 21 квітня під лозунгом “Партнерство заради прогресу”, пройшов V Міжнародний форум з освіти, практичної підготовки та працевлаштування моряків, що традиційно проходить на території Одеського морвокзалу, що є важливою подією не лише для Одеси, а й для всієї України. Ця подія показує, що Україна є впливовою морською державою, важливим гравцем на світовому ринку освітніх послуг у сфері мореплавства.

Перший заступник Міністра освіти і науки України наголосив, що даний форум допоможе суттєво підвищити якість освіти в морських освітніх закладах, надасть поштовх для розвитку освіти. Організаторами форуму виступили Національний університет “Одеська морська академія” та виставковий центр “Одеський дім”.

У форумі взяли участь делегації понад 70 організацій і компаній з 20 країн світу – представники міжнародних морських організацій, асоціацій і адміністрацій: старший заступник директора департаменту з безпеки на морі Міжнародної морської організації (ІМО) – Хіроюкі Ямада, виконавчий директор Європейської агенції з безпеки мореплавства (EMSA) – Маркку Міллі (Португалія), голова Міжнародної ради морських роботодавців (IMEC) – Раджеш Тандон (Велика Британія), голова фонду моряків Міжнародної федерації транспортників (ITF) – Кімберлі Карлшое (Велика Британія) та інші. Серед делегатів форуму – представники найпотужніших у світі судноплавних компаній і крюїнгових агенцій, відомі у морському співтоваристві виробники морських тренажерів.

Форум проводився за підтримкою Міністерства освіти і науки України та Міністерства інфраструктури України. У роботі форуму брали участь перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, начальник відділу університетської освіти Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Алла Рибалко, представники Міністерства інфраструктури України, заступник голови Державної служби України з безпеки на транспорті Дмитро Петренко, начальник Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків Павло Буланович, представники морських навчальних і тренажерних закладів України. 

Мета – профорієнтаційна робота навчальними закладами, інформування українських абітурієнтів про навчальні можливості, розширення доступу до здобутків сучасної світової освіти, щоб українська молодь отримала міжнародний освітній досвід, який успішно буде використаний для розбудови України.

Проведення виставок - це гарна нагода для кожного абітурієнта дізнатись про різні можливості вступу  у вітчизняні і закордонні ВНЗ.