КОНФЕРЕНЦІЯ: «ДЕРЖАВНІ ЗАКУПІВЛІ – РОБОТА ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ: РИЗИКИ, ПЕРСПЕКТИВИ, ОГЛЯДИ» (ФОТО)

За підтримки Міністерства економічного розвитку та торгівлі, в партнерстві з Transparency International Україна та Проектом USAID “Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність” (ЛІНК), за участі Проекту ЄС "Гармонізація систем конкуренції та державних закупівель України зі стандартами ЄС" Інформаційний бюлетень "Редукціон" провів ІV Міжнародну конференцію, яка відбулася 13-14 грудня в Харкові.

Тема конференції: «Державні закупівлі – робота за новими правилами: риризики, перспективи, огляди».

Мета проведення конференції – публічне обговорення питань щодо реформування закону для підвищення ефективності управління державними закупівлями, обговорення відповідності закону міжнародній практиці, досвід роботи міжнародних та вітчизняних замовників торгів у сфері держаних закупівель.

Учасники конференції представники виконавчої влади, уповноваженого та контролюючих органів, міжнародних організацій, фахівці у сфері державних закупівель країн України, Білорусі, Росії та ЄС, а також редколегія інформаційного бюлетеня «Редукціон», представники громадських організацій, учасників державних закупівель, спеціалізованих ЗМІ країн СНД.

На конференції були представлені доклади щодо проблемних питань у сфері державних закупівель, про сучасні механізми державних закупівель. Багато уваги було приділено електронним державним закупівлям,  які впровадження в Україні з 2013 року.

В рамках конференції було проведено круглі столи: «Практичні питання проведення державних закупівель» та «Практичні питання застосування змінених правил державних закупівель в Україні: проблеми і заходи їх покращення. Поради учасникам торгів».

Особливу зацікавленність учасники конференції виявили при заслуховуванні доповідей партнерів з Росії та Белорусії.

У конференції прийняла участь делегація з морехідного училища ім. О.І. Маринеска ОНМА.